I huvudet på Alfhild Agrell

Alfhild Agrell, född 1849 i Härnösand var en av sin tid mest spelade dramatiker. Samtida med Strindberg och Ibsen hade hon hård konkurrens men hon stod sig bra mot dem och under det tidiga 1880-talet var hon den mest spelade dramatikern på Dramaten.
År 1886 vände hennes framgångar och hon fick hård kritik både från kritiker och andra dramatiker. Alfhild fortsatte att skriva trots kritiken, och även om det blev svårare att få sina verk spelade gav hon inte upp utan gav sig på andra former, som romaner, noveller, lyrik samt humoristiska kåserier, och hon nådde stora framgångar inom så gott som alla genrer.

Detta är historien om en författare och konstnär som brann för lusten att skriva men det är också en personlig berättelse om Alfhilds eget sökande, barnlösheten, det hopplösa äktenskapet, om lusten att skapa och om att aldrig ge upp sina drömmar.

För vad är viktigast – att skriva om vad andra vill läsa eller att skriva om vad man själv vill berätta? För Alfhild var svaret självklart och därför är hon än idag en förebild för unga kvinnor och män som söker sin egen röst.

Medverkande: Helena Svartling, Kaj Ahlgren, Gunilla Larsson, Gisela Nilsson, Åke Arvidsson