Avantgardet

Med det kritikerrosade nya albumet ”Alla känner apan” i ryggen, som bland annat utsetts till årets bästa svenska album av Sonic Magazine, har Avantgardet precis lagt en hyllad höstturné bakom sig. Med ord som ”Hundra rockskribenter före mig har inte fel. Avantgardet är Sveriges bästa liveband” har bandet ännu en gång befäst sin position som en av landets mest oöverträffade liveakter – och det står nu klart att Avantgardet kommer ge ytterligare ett gäng spelningar under nästa vår t.e.x hos oss på Stuck On i Östersund.

 År 2017 gjorde de närmare 60 spelningar i Sverige och Norge och fick sin första Grammisnominering i kategorin Årets rock för albumet ”På östkusten intet nytt”. Flera menade att Rasmus Arvidsson, som kallas ”en unik textförfattare”, även borde ha nominerats för sina självutlämnande texter. Texter som utmärks främst av ögonblicksskildringar och socialrealism, något som varit en stor del av även bandets allra senaste giv – ”Alla känner apan”.

”Alla känner apan” släpptes i november 2018 och är bandets tredje fullängdare på blott två och ett halvt år. Albumet är producerat av Jocke Åhlund och att samarbetet mellan honom och Rasmus Arvidsson är en fortsatt framgångssaga råder det ingen tvekan om.

Röster om ”Alla Känner Apan”:

”Rå perfektion” 5/5, TT
”En klassiker” 5/5, VF
”Den bästa svenska popskiva du hört på många år” – Sonic, 9/10
”Bandets bästa skiva hittills”, 5/6 Nöjesguiden
”Avantgardet går från bättre till bäst”, 4/5 Aftonbladet
”Ännu ett styrkebesked från landets bästa rockband”, 4/5 DN

Rasmus Arvidsson:
”Den gränslösa kärlek, energi och hoppfullhet vi har fått från vår publik under de här åren som flitigt turnerande saknar motstycke i våra liv. Avantgardet är till oerhört stor del den publik som gör varje spelning helt unik och även våra framgångar med senaste skivan ska till stor del tillskrivas deras dedikation och allt de ger. Vår ambition är alltid att spela tillsammans med vår publik snarare än för dem och det enda vi alltid strävar efter är att ge tillbaka för all kärlek vi hela tiden får från dem.”